Rola polityki fiskalnej w kształtowaniu dochodów i wydatków publicznych.
Ażeby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego detalów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się zwłaszcza z wody oraz cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za ostateczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca kolosalną część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, jakkolwiek zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i można je uważać za normalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Wejdź
3. Zobacz stronÄ™
4. Przewodniki
5. Zobacz więcej